Pudingový tvarohovník s ľahkou penou
Chutný trojvrstvový zákusok s jemným cestom, vanilkovým pudingom a ľahkou penou.
Galéria
Ingrediencie:rozpis na plech 30 x 40 cm
cesto:
300 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
150 g masla
2 PL kakaa
1/2 prášku do pečiva
1 žĺtok
1 vajce
na pudingovo-tvarohovú vrstvu:
500 g mäkkého tvarohu
150 g práškového cukru
500 ml mlieka
100 ml oleja
2 vanilkové cukry (príp. 2 KL vanilkového extraktu)
postrúhaná kôra z 1 citróna
1 Zlatý klas
3 žĺtky
1 vajce
na penovú vrstvu:
4 bielka
200 g kryštálového cukru
štipka soli
Postup:
V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme maslo, vajce, žĺtok a spracujeme cesto. Je dosť jemné a zle sa vaľká, tak si ho rozvaľkáme iba na polovičnú veľkosť a prenesieme na vymastený, mukou vysypaný, plech. Rukami ho roztlačíme na celú plochu plechu.
Pripravíme si plnku. Tvaroh, cukry, Zlatý klas, postrúhanú citrónovú kôru, vajce a žĺtky vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko. Zmes je tekutá, ale taká má byť. Vylejeme na pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 – 30 minút.
Bielková pena: bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu. Natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút. Zákusok necháme vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky zachladiť.
Dobrú chuť
mnam
je moc dobry
je moc dobry
chcem sa len opýtať prečo v recepte na kakaové cesto je uvedený jeden žĺtok a na fotke sú 2 Kolko tam ide žltkov v skutočnosti
prepáčte 1 vajce+jeden žĺtok
su dve zltka ale z toho je jedno cele vajce ako je v recepte
Je vyborny uz som ho robyla viackrat aj teraz ho peciem a uz sa tesim na neho