netahany jablcny zavin

Neťahaný jablčný závin

Recept na neťahaný závin s jablkami a škoricou

Cesto: 
300 g hladkej múky
150 g masla alebo Hery
štipka soli
2 PL octu
150 ml mlieka

Jablková plnka:
 
1 kg strúhaných jabĺk (čistá hmotnosť)
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 bal. Škoricového cukru Dr. Oetker
5 PL strúhanky
3 PL cukru

Na potretie: 
1 vajce

1. Do preosiatej múky pridáme tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Cesto necháme 1 hod. odležať. Odležané cesto rozdelíme na 2 bochníčky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát.

2. Každý plát posypeme postupne strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilínovým cukrom a škoricovým cukrom. Pláty stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri teplote 210 – 220 °C počas cca 25 – 35 minút.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

  1. Zuzana says:

    prečo veľmi nebezpečný vynilínový cukor, keď dostať pravý vanilkový, zdravý v BIO kvalite (DM, Billa), prečo nie iba maslo, ktoré je zdravé, ale nezdravú odpornú Heru? Cukor môže byť brezový, alebo kokosový (DM), a múka špaldová. Kedy sa naučíme zdravo variť a piecť? Tento život máme iba jeden, zaslúžime si to. Radšej menej piexť, ale zdravo.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje