/ Recepty /

Najlepší kysnutý koláč s čerešňami

image 41698 25 v1

Tento kysnutý koláč nie je tak úplne tradičný, lebo chutí niečo ako medzi piškótovým a kysnutým cestom, keďže do cesta sa pridáva aj vyšľahaná bielková pena. A práve v tom je jeho kúzlo nadýchanosti!

Ingrediencie:

500 g polohrubej múky(ja som použila pol na pol s hladkou múkou )
štipka soli
250 ml mlieka
1 kocka droždia
70 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
trochu mletej škorice
5 vajec
150 g masla
1 kg čerešní
50 g mletých orechov (ja som použila pekanové )

Toto vám vystačí na jeden plech . Ja som robila z polovičnej dávky do koláčovej formy.

Postup:

Vo vlažnom mlieku s cukrom si rozpustíme droždie a necháme postáť 5 minút . Potom si mlieko vylejeme do misy s múkou a vanilkovým cukrom, primiešame žĺtky a vlažné rozpustené maslo.

Vypracujeme cesto a na záver k nemu primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto bude redšie, ale presne také má byť. Vylejeme ho do vymazanej a múkou vysypanej formy a necháme pol hodinu kysnúť.

Posypeme čerešňami a mletými orechmi zmiešanými so škoricou a vanilkovým cukrom.

Pečieme pri 180 stupňoch asi 20-25 minút. Samozrejme, koláč sledujeme, vo vašej rúre to možno bude iný čas.

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.