Mriežkový perníkový medovník
Galéria (5)

Mriežkový perníkový medovník

Lenka Šályová nám poslala recept na chutný mriežkový perníkový medovník, ktorý jej každoročne spríjemňuje nielen sviatočné dni.

Galéria

recept, mrezovnik
recept, mrezovnik
recept, mrezovnik
recept, mrezovnik
Na prípravu cesta potrebujeme:

400g hladkej múky
1 malú lyžičku sódy bikarbóny
1 malú lyžičku perníkového korenia
štipku soli
200 g práškového cukru
100 g masla (hera)
1 polievkovú lyžicu medu
1 vajce
trochu mlieka

Plnka:

Slivkový lekvár
orechy ( nemusia byť)

Postup:

Pripravenú múku, sódu, perníkové korenie a soľ zmiešame. Medzitým si na miernom ohni v malom hrnci rozpustíme maslo s medom, ale dáme pozor aby nám to nezovrelo. Zohriatu zmes pridáme do sypkej zmesi, k tomu ešte jedno vajce a podľa potreby mlieko.

Všetko zmiešame a vypracujeme tuhé cesto, ktoré môžeme nechať 2 hodiny v chladničke. 2/3 cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme lekvárom a posypeme nahrubo nasekanými orechami.

Zo zvyšného cesta urobíme šulky na mriežky, alebo ho nakrájame. Poukladáme na koláč v tvare mriežky, potrieme vajíčkom a dáme piecť  na 150°C približne 10 až 15 min. 

Dobrú chuť!

–>

  1. Bibkapriel says:

    pernikovy medovnik ha,ha,bud pernik alebo medovnik…

    1. Katarína says:

      Tak ja som vyskúšala a je výborný.Už som ho piekla dva dni po sebe a deti ho chcú znova !!!!Akurát že som ho piekla nie 10 -15 minút, ale asi 30 minút.Ďakujem za dobrý recept.

  2. Julka says:

    ja mam lepsi recept,medove do kokosu sa to vola.

    1. Lesnka says:

      Tvoj recept do kokosu je o niečom úplne inom.Skús najskôr upiecť a potom hodnoť! Tento recept je super.

  3. Blicha says:

    Nejedla som dobrý mrežovník odkedy umrela stará mať.

  4. Elena Gabajova says:

    a načo je prosím v rozpise ten práškový cukor, keď sa o ňom ďalej nepíše?

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.