image 18598 25 v1
Galéria (8)

Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou plnené plesňovým syrom

Pripravte si s nami chutné kuracie prsia plnené plesňovým syrom a podávané s vynikajúcou pomarančovou omáčkou.

Galéria

Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie: pre 4 osoby

4 ks kuracích pŕs

200 g syr s modrou plesňou

soľ, chilli sušené plátky, mleté biele korenie (podľa potreby)

80 – 100 g masla

šťava z dvoch a kôra z jedného pomaranča

100g kryštálového cukru

Postup:

Syr roztlačíme vidličkou v miske. Kuracie prsia narežeme a urobíme kapsu, ktorú naplníme syrom. Pospájame špáradlami, uložíme do zapekacej misy. Veľmi opatrne poprášime soľou. Aj syr je slaný, takže dávame pozor, aby sme mäso nepresolili. Ja som soľ vynechala, výpek bol dosť slaný od syra. Polievaním mäsa výpekom bolo mäso dostatočné slané.

Posypeme sušenými chilli plátkami. Pokryjeme plátkami masla. Zapekaciu misu zakryjeme a mäso vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút, občas podlejeme výpekom. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a necháme ešte asi 10 minút zapiecť.

Cukor na suchej panvici skaramelizujeme a zalejeme pomarančovou šťavou s nastrúhanou kôrou. Necháme zovrieť. Výpek zlejeme na veľkú panvicu a nalejeme scedenú, skaramelizovanú pomarančovú šťavu.

Povaríme a necháme zredukovať šťavu na potrebnú hustotu. Pri pečení mäsa sa z neho uvoľní trochu syra do výpeku, ktorý zahustí omáčku. Ak by sa vám omáčka predsa len zdala byť veľmi riedka (nemá byť hustá), môžete v malom množstve vody rozpustiť 1 KL Solamylu a omáčku zahustiť. Ja som nezahusťovala. V prípade potreby dochutíme soľou, korením. Omáčku pred podávaním precedíme cez sitko. Podávame so
zemiakmi.


Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

  1. Janka says:
  2. Milan says:

    vyzera dobre

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.