Jogurtový krémeš
Galéria (6)

Jogurtový krémeš

Ak máte radi krémeše, tento recept je pre vás ten pravý. Krém príjemne zjemňuje práve pridaný jogurt. Dobrotu vrelo doporučujeme.

Galéria

Ingrediencie

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta (u mňa 350 g)
1 liter mlieka
3 vanilkové pudingy
750 g bieleho jogurtu
detské piškóty (1 a pol balíka)
2 balíky vanilkového cukru
8 PL kryštálového cukru
1-2 PL práškového cukru
1 šľahačková smotana
čokoládové hoblinky na ozdobu (príp. kakao na posyp)
Postup:

Lístkové cesto upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme na 200 stupňoch asi 8 – 10 minút.

Pred pečením dobre popicháme vidličkou, aby sa cesto neodúvalo. Z mlieka, pudingov a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme zo sporáka a vymiešame doň 500 g jogurtu. Miešame, až kým sa jogurt spojí s pudingom. Tento pudingový krém vylejeme na lístkové cesto.

Hneď na teplý puding uložíme detské piškóty. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme šľahačkovo-smotanovú plnku. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

Jogurt rozmiešame s práškovým cukrom (množstvo si regulujte podľa vlastnej chuti, príp. možno vynechať) a už len ručne vyšľahanú šľahačku zamiešame do smotany. Natrieme na piškóty, vrch ozdobíme čokoládou, príp. poprášime kakaom. Držíme v chladničke.

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

  1. Damanskalni says:

    toto vyzrá dosť popiči…idem do toho

    1. Chylo1 says:

      nooo…. ja asi tiez len ten vanilkovy puding vynecham a radsej si urobim vlastny vanilkovy krem z vanilky

  2. Lop says:
    1. Anonym says:

      ja som dala namiesto listkoveho cesta medový plat tiež výborné

  3. Ina says:

    Nóóó,tá plnka chutí ako skysnutá,nikdy viac…

    1. Host says:

      Možno treba dať aj do jogurtu cukor, resp. sladidlo. Lenže kto by sa s tým babral, s neistým výsledkom.

  4. Mery says:

    vypadá to dobre ,skusíme to

  5. Meduza2 says:

    je to bombové, robievam ho často a všetkým chutí, nie je presladený a je úžasne šťavnatý

  6. Meduza2 says:

    a…ano treba si prisladiť jogurt podla chuti

  7. Miskar93 says:

    a ten papier peciaci musim dat pod to listove cesto niee ci akooo na ten pekac pod to listkove cesto

    1. Miskar93 says:

      odpiste mi niekto na to prosim vas nech viem

      1. lola says:

        nemusis davat vobe papier ani pekac mastit cesto je dost masne neprilepi sa

  8. Mildinka says:

    a co kdyby se na ty piškoty dala zakysaná smetana místo šlehačky, zkoušel někdo? 🙂 Děkuji

  9. jaja111 says:

    zákusok je úžasný. Korpus som si upiekla vlastny, nemam dôveru k listkovemu cestu a použila som miesto bieleho jogurtu kyslu smotanu… a šlahačka navrchu…paráda

  10. marky says:

    Dneska jsem tento recept zkousela a musim rict ze parada sklidil uspech jen jsem dala na upecene testo nakrajene na platky jahody pal pudink do ktereho jsem dala 2 jogurty po 150g a do slehacky uz jsem jogurt nedala a super. 🙂

  11. lubipe says:

    Pod lístkové cesto netreba dávať papier, ani plech sa nemusí natrieť tukom, čiže cesto dáme na suchý plech, pretože lístkové cesto je dosť mastné.

  12. jarko says:

    Je to dobry zakusok.

  13. jarko says:

    Je to dobry zakusok.

  14. ja says:

    jogurtový krémeš

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.