grilovane kuracie prsia s mrkvou na smotane
Galéria (5)

Grilované kuracie prsia s mrkvou na smotane

Dnes Vám ponúkame recept na prípravu kuracieho mäsa na grile.

Galéria

grilované kuracie prsia
grilované kuracie prsia
grilované kuracie prsia
grilované kuracie prsia
Ingrediencie:

800 až 1000g kuracie prsia
steakové  korenie
soľ
1 PL oleja

Omáčka:
500 až 700 g mrkvy
250 až 500 ml zeleninového vývaru
1 PL medu
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
250 ml  smotana na varenie
1 PL solamylu
2 PL oleja
soľ
biele mleté korenie

Postup prípravy:

Mrkvu očistíme, narežeme na kolieska. Na panvici zahrejeme 2 PL oleja. Pridáme pokrájanú mrkvu a 1 PL medu. Popražíme spolu asi 7 minút. Mrkva pustí peknú žltú farbu. Podlejeme vývarom a mierne osolíme. Dusíme asi 20 minút. Pridáme smotanu. Za stáleho miešania privedieme omáčku k varu.

Ak je potrebné, môžeme zahustiť so Solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody. Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme bielym mletým korením, zamiešame a odstavíme zo sporáka.

Kuracie prsia prerežeme na polovicu, aby neboli také hrubé, neklepeme ich.  V najhrubšej urobíme priečne zárezy. Osolíme, okoreníme. Opečieme na grile alebo na grilovacej panvici. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť! 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk
–>

  1. Beatrix says:

    je to skvelé,ja dávam k tomu niekedy aj cestoviny

  2. Anonym says:

    VYNIKAJUCEEEE ;), my robievame aj s hranolkami

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.