image 25482 25 v1

Bezlepkový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku

Úžasný mandarínkovo mandľový koláč, ktorý je tak jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku.

Ingrediencie:

cca 600 g mandaríniek (aj so šupou)
3/4 šálky kryštálového cukru
1 ČL prášku do pečiva
6 vajec
2 šálky (240g ) mletých mandlí
práškový cukor na posypanie

Postup:

Ak zoženiete bio mandarínky, tak máte „vyhrané“ .. Ak nie, tak šupu poriadne vydrhnite a vyumývajte. Potom celé mandarínky vložíme do hrnca s vodou, privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 45 minút. Necháme vychladnúť a nakoniec ich aj so šupou rozmixujeme do hladka. Najlepšie je kúpiť mandarínky bez kôstok, aby ste sa vyhli odkôstkovaniu.
Vajcia si vymiešame do peny, pridáme k nim cukor a prášok do pečiva, mandarínkovú zmes, chvíľu spolu prešľaháme a nakoniec opatrne zamiešame pomleté mandle.

Cesto nalejeme do maslom vymazanej a mandľami vysypanej tortovej formy (priemer cca 25cm) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút. Ak by vám povrch rýchlo hnedol, prikryte ho alobalom.

Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a podávame. Nám najviac chutil so šálkou čaju, ale je tak šťavnatý a jemný ,že zapíjať ho rozhodne netreba 🙂

koláč
koláč

Dulce-de-leche.eu

  1. Anonym says:

    chuťovo OK , len celý spadol :((

  2. Anonym says:

    Kolac je podľa môjho názoru horký,pretože tam idu aj šupky.Nam vôbec nechutil.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje