vynimocny hruskovy dezert
Galéria (10)

Výnimočný hruškový dezert

Hruška varená v červenom víne, plnená pomarančovo-orechovou plnkou a obalená v snehovom kabátiku. Krásny a chutný dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.

 

Galéria

Ingrediencie (porcia pre dve osoby):

2 hrušky (vyberajte skôr tvrdšie odrody)
cca 300 ml červeného vína
1 aníz
3 klinčeky
1/2 KL mletej škorice
2 okrúhle keksíky (na podložku)
2 bielka
4 PL kryštálového cukru
štipka soli

Na plnku:


100 g kandizovaného ovocia (ja som použila pomarančovú a citrónovú kôru)
1-2 PL mletých orechov (mandlí, lieskovcov)

Postup:


Hrušky očistíme, opatrne malou lyžičkou vyberieme jadrovník. Orechy pomelieme, pridáme kandizované ovocie (môžete posekať v mixéri). Na dochutenie možno pridať trochu Amaretta. Hrušky uvaríme vo víne s anízom, klinčekmi a škoricou. Varíme cca 15 minút, podľa toho aké tvrdé hrušky máme. Pozor, nerozvariť! Počas varenia obraciame, aby boli rovnomerne uvarené z každej strany. Víno necháme zredukovať, kým nezhustne. Môžeme pridať 1 PL cukru. Necháme ochladiť.


 

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme 4 PL kryštálového cukru a vyšľaháme tuhú penu. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vyšľahanú penu na naplnené hrušky a preložíme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Zapekáme v rozohriatej rúre cca 5 – 7 minút pri teplote 190 stupňov. Pred podávaním môžeme poliať omáčku z vína alebo pridať kopček zmrzliny.

 

 
 
 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje