velkonocny mazanec

Veľkonočný mazanec

Recept na Veľkonočný mazanec s hrozienkami a mandľami

Cesto na 4 bochníčky: 
1kg polohrubej múky
1 l vlažného mlieka
200 g masla alebo Hery
200 g cukru
4 žĺtky
1 PL soli
2 bal. Droždia Dr.Oetker
štipka Kypriaceho prášku Dr.Oetker
150 g hrozienok namočených v rume
podľa chuti – citrónová kôra z 1 umytého citrónu 

Okrem toho: 
100 g mandlí (sparených a olúpaných)
1 vajce
na posypanie – zmes Vanilínového cukru Dr.Oetker a práškového cukru

1. Suché prísady dáme do misy, pridáme žĺtka, maslo, mlieko a citrónovú kôru a dôkladne spracujeme. Cesto necháme 30 – 40 minút vykysnúť. Po vykysnutí pridáme hrozienka a časť posekaných mandlí (časť neháme na ozdobu) a opäť necháme kysnúť 40 – 50 minút.

2. Keď je cesto vykysnuté, urobíme 4 bochníčky a na plechu ich necháme naposledy nakysnúť cca 30 min. Na každom bochníčku nakrojíme zľahka nožom kríž, podľa chuti ozdobíme olúpanými mandľami a potrieme ich vajíčkom. Dáme piecť:

Elektrická rúra: cca 190°C po dobu cca 15 minút, potom teplotu znížime a ďalších 35 – 45 min. pečieme pri 170°C
Teplovzdušná rúra: 10 min. Pri 170°C a potom dopečieme cca 20 – 25 min. pri 160°C
Plynová rúra: stupeň 6 po dobu cca 35 – 45 minút.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.