tvarohova romanca

Tvarohová romanca

Recept na tvarohovo-pudingový dezert

100 g masla
500 g (2 bal.) tvarohu plnotučného
130 g práškového cukru
4 vajcia
1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
3 PL mlieka
nastrúhaná kôra z 1 citróna
3 PL hrozienok

1. Maslo ušľaháme s cukrom, pridáme vajcia, tvaroh, puding a mlieko. Všetko šľaháme elektrickým šľahačom asi 2 minúty. Do zmesi zamiešame citrónovú kôru a hrozienka.

2. Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom (!), ktorý pomastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Alobal by mal presahovať cez hrany formy. Tvarohovú zmes nalejeme do formy na alobal a dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote asi 160 °C počas 65-75 minút. Po upečení múčnik vyberieme pomocou alobalu, ktorý opatrne stiahneme.

TIP: Hrozienka môžeme vopred namočiť do rumu.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.