image 22291 25 v1

Toskánsky hroznový koláč s píniovými orieškami a bielym vínom

Citrusmi prevoňaný  a hroznom osladený koláč, ktorý si zvládne pripraviť každý. Nechajte sa inšpirovať našim dnešným jednoduchým receptom a ponorte sa do chutí slnečného Toskánska.

Ingrediencie:

225 ml sladkého bieleho vina
200 ml olivového oleja
225 g hladkej múky
200 g trstinového cukru
3 vajcia
nastrúhaná kôra z pomaranča
nastrúhaná kôra z citróna
1 ČL prášku do pečiva
175 g bezkôstkového hrozna
4-5 PL trstinového cukru na posypanie
2-3 PL píniových orieškov

Postup:

Víno si privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým sa nezredukuje na cca 85 ml a necháme vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme, olivový olej, kôru z citrusov, múku , prášok do pečiva a vychladnuté víno.

Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (cca 25cm), obložíme hroznom a posypeme opraženými píniovými orieškami a trstinovým cukrom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 35 – 40 minút.

toskánsky koláč

toskánsky koláč

toskánsky koláč

Dobrú chuť 🙂

dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje