Tiramisu pre individualistov
Galéria (3)

Tiramisu pre individualistov

Týmto pôvodne talianskym dezertom príjemne prekvapíte hostí na večernej párty alebo po nedeľnom obede.

Galéria

Vyskúšajte
Chutnou náhradou za žĺtka môže byť vaječný likér. V rámci šetrenia skúste použiť namiesto mascarpone nátierkové maslo bez príchute alebo syr Lučinu.

Potrebujete:

  • 3 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 400 g šľahačkovej smotany (vyšľahanej)
  • 250 ml silného espresa alebo instatnej kávy
  • 2 PL brandy alebo amareta
  • piškóty (vhodnejšie sú okrúhle, ale záleží na veľkosti servírovacieho pohára)
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček piškót

Postup:

  1. Menší hrniec naplňte do 1/3 vodou a nechajte priviesť do varu. Medzitým zmiešajte žĺtka s cukrom, zľahka ich zopár minút šľahajte nad parou, kým hmota nezíska jemnú liatu konzisenciu. Takto pripravenú zmes nechajte trochu vychladnúť.
  2. Do misy dajte mascarpone (na manipuláciu je vhodné použiť stierku) a pridajte žĺtkovú zmes. Mixujte dovtedy, kým sa mascarpone nezapracuje do žĺtkov. Zmes musí byť bez hrudiek. Stierkou zamiešajte do zmesi vyšľahanú smotanu.
  3. Espreso (alebo instantnú kávu) zmiešajte s brandy alebo amaretom a na niekoľko sekúnd ponorte do nich piškóty, aby nasiakli. Potom pišktóty vložte na dno pohárov a naneste vrstvu krému (asi do polovice). Postup zopakujte ešte raz (čiže vzniknú dve vrstvy).
  4. Naplnené poháre na niekoľko hodín odlože do chladu a pred podávaním posypte kakaom bez cukru. 

–>

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.