image 24422 25 v1

Tip pre čokoládových maniakov! Pripravte si doma vlastné čokoládové cukrovinky

Príprava čokoládových guliek je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Cukrovinka je ideálna pre milovníkov čokolády.

Ingrediencie:

300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 75 % )
200 ml šľahačkovej smotany
35 g masla
2-3 PL vody
preosiate kakao na obaľovanie

Postup:

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky. Pridáme 2 – 3 PL vody a v miske nad parou občasným premiešaním rozpustime čokoládu. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Do rozpustenej čokolády pomaly primiešavame smotanu. Miešame, až kým sa hmoty nespoja.

Odstavíme z ohňa a necháme mierne ochladiť. Misku s čokoládou dáme dole z pary. Túto čokoládovo – smotanovú zmes necháme odpočinúť 20 – 30 minút. Potom zmes opäť vrátime nad paru a opäť ohrejeme a do teplého pridáme maslo.

Miešame, kým sa hmoty nespoja. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie cez noc. Pomocou malej lyžičky odkrajujeme z masy.

Doporučujem najprv trochu obaliť v kakau a potom ušúľať guľky medzi dlaňami. Žiadne starosti si nerobte s tým, že musia byť absolútne dokonale okrúhle. Je povolený rustikálny vzhľad :).

V malej miske s preosiatym kakaom guľky obalíme. Na kakaovom obale ľahko ostávajú stopy po prstoch. Doporučujem použiť tenké rukavice, poprípade namočiť prsty do kakaa a tak premiestniť guľky na misu. V chladničke môžeme skladovať 5 dní. Z tejto dávky vyjde okolo 25 guliek. Záleží od ich veľkosti.

adkas-tastyfood.blogspot.sk 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje