Tekvicovo-škoricové hniezda, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Tekvicovo-škoricové hniezda, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Nech vás tekvica v recepte neodradí, lebo práve tá dodáva hniezdam šťavnatosť. Tieto tekvicovo-škoricové hniezda si zamilujete. budú sa vám doslova rozplývať na jazyku.

Ingrediencie:

Cesto:

½ balíčka čerstvého droždia
¼ šálky teplého mlieka
½ ČL cukru
½ šálky tekvicového pyré
¼ šálky smotany na šľahanie
1 ČL soli
¼ šálky roztopeného masla
½ ČL vanilkového extraktu
1 ČL perníkového korenia
1 vajce
3 a ½ šálky hladkej múky

Náplň:

5 PL roztopeného masla
¾ šálky hnedého muscovado cukru
¼ šálky kryštálového cukru
2 PL škorice

Poleva:

¼ šálky krémového syra (mascarpone,philadelphia… )
1 šálka práškového cukru
¼ šálky mlieka
Pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

Najprv si pripravíme kvások a to tak, že si do teplého mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a zakryté necháme postáť na teplom mieste asi 5 minút. Medzitým si v mise zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby. Najjednoduchšie je použiť kuchynský robot a cesto nechať miesiť cca 7 minút.

Vymiesené cesto prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť 1 až 1 a pol hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do obdĺžnika s rozmermi cca 50 x 30cm. Cesto potrieme roztopeným maslom a rovnomerne posypeme posýpkou z cukru a škorice . Z dlhšej strany zrolujeme na valec, ktorý potom rozdelíme na 16 častí, čiže 16 roliek. Rolky uložíme vedľa seba na plech, prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút. Potom pečieme pri 180 stupňoch asi 25 – 30 minút.

Upečené polejeme polevou vytvorenou zmiešaním krémového syru, mlieka, cukru a vanilky.

Dobrú chuť 🙂

dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.