svieza tvarohovo mandarinkova torta
Galéria (8)

Svieža tvarohovo-mandarinková torta

Ľahká, osviežujúca a na prípravu nenáročná torta. Vynikajúco chutí a určite nám dáte za pravdu, keď pochválime jej jedinečný tvar. 

Galéria

Ingrediencie:

 
Korpus: 
 
5 vajec 
180 g práškového cukru 
100 g polohrubej múky 
30 g solamylu 
30 g kakaa
50 g masla
2 KL prášku do pečiva 
štipka soli
 
Krém:
 
500 g mäkkého tvarohu
2 KL vanilkového extraktu
1 šľahačková smotana
60-100g práškového cukru 
7 plátkov želatíny 
2 mandarinkove kompoty
 
Okrem toho budeme potrebovať: 
 
tortová forma 24 cm 
misa s priemerom 20-22 cm 
potravinová fólia

Postup:
 
V miske zmiešame sypké suroviny okrem cukru – múku, prášok do pečiva, solamyl a kakao. Odložíme bokom.

 

 
Žĺtka, cukor a tuk vymiešame dopenista. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu. Do maslovo-žĺtkovej zmesi prisypeme sypké suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Premiešame a vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-40 minút. Vyberieme z rúry, necháme asi 5 minút postáť vo forme a potom odopneme jej boky a necháme vychľadnúť na mriežke.

 

 
Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. Potom ju vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame nech sa rozpustí a necháme mierne ochladiť. Mandarinky scedíme, šťavu odložíme bokom, budeme ju potrebovať na namáčanie korpusu. Tvaroh rozmiešame s cukrom a vanilkovyým extraktom. Šľahačku vyšľaháme do tuhej formy. Do tvarohového krému pridáme 2/3 odkvapkaných mandarínok a premiešame. Potom pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec za stáleho miešania pridávame rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.

 
Koprpus prerežeme na dve polovice. Spodnú časť korpusu preložíme na tanier (tácku) a dobre navlhčíme mandrinkovou šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí. Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarinkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Trojuholníčky prikladáme dookola tvarohovej zmesi vždy oproti sebe.

 
Keď máme hotovo, jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarinkového kompótu.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 

  1. zuzana says:

    super . cim by sa dal nahradit tvaroh? najlepsie niecim bezlaktozovym

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.