Šunkové rožteky

Šunkové rožteky

Recept na pečené rožteky so syrom a šunkou

Cesto: 
500 g hladkej múky
1 Droždie Dr.Oetker
1 vajce
2 KL soli
40 g rozpusteného masla
300 ml vlažného mlieka 

Náplň: 
150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra
200 g nahrubo nastrúhanej šunky
2 KL kečupu
soľ, mletá sladká paprika
pizza korenie 

Na potretie a dozdobenie: 
1 rozšľahané vajce
štipku soli
sézamové semienka, mak 

1. Do misky dáme múku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 – 90 minút.

2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu).

3. Príprava náplne: Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame.

4. Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rožteka“. Rožtek položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C
teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Čas pečenia: 30 – 35 minút

Takto upečené rožteky chutia najlepšie vlažné.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje