Šťavnatý broskyňový koláč

29.5.2012
Šťavnatý broskyňový koláč
Ďakujeme Alene za tento skvelý koláčik, s ktorým sa zúčastnila aprílovej súťaže Varte a vyhrajte! v našom partnerskom časopise Môj dom ekoBývanie.
Budeme potrebovať:

Cesto:  
250 g Hery
4 vajcia
170 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
150 ml mlieka
2 PL kakaa
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Plnka:
300 g broskýň z kompótu
300 ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
250 g masla
100 g kryštálového cukru

Príprava:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme  tuhý sneh a striedavo s mliekom ho zapracujeme do žĺtkového cesta. Cesto potom rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.
 
Vyšší  plech alebo formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Svetlé cesto rozotrieme na dno, naň natrieme tmavé cesto a povrch uhladíme. Scedené broskyne nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na koláč. 
 
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.

Šťavnatý broskyňový koláč 2
 
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo.  Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na koláč. Dáme ho stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme podľa fantázie. 

Šťavnatý broskyňový koláč 1

Dobrú chuť!
Alena
 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Klkmklml | 30.05.2012, 21:55
vyzerá to velmi dobre, urcite skusim...

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama