Šťavnatá bezlepková bábovka s makom a orechmi

08.3.2016
08.3.2016 (1)
Šťavnatá bezlepková bábovka s makom a orechmi

Ak sa neviete rozhodnúť, čo upečiete pri najbližšej príležitosti, vyskúšajte túto šťavnatú bezlepkovú bábovku, ktorá vydrží dlho čerstvá. 

Ingrediencie:

200 g masla izbovej teploty
60 g hnedého cukru (ja som použila kokosový cukor)
8 vajec
180 g kryštálového cukru
300 g mletého maku
150 g mletých vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
1/2 ČL škorice

Postup:

Maslo, hnedý cukor, škoricu a vanilku si vyšľaháme do peny. Potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme. Zvlášť si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom.

Potom do žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku, orechov a bielkovej peny.

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou (môžete použiť bezlepkovú ) vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 stupňoch asi 50 - 70 minút. Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť vo forme a potom vyklopíme. Vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame :)


Dulce-de-leche.eu 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
| 11.03.2016, 20:58
vynikajúca , chutí aj manželovi

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama