srdce z cerveneho vina

Srdce z červeného vína

Sviatok zamilovaných je tu čo nevidieť! Prekvapte vašich milovaných vínovou tortou v tvare srdca.

Cesto:
125 g masla alebo mäkkej Hery
100 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
2 vajcia
75 ml červeného vína
125 g polohrubej múky
2 zarovnané KL kakaa
1 bal Škoricového cukru Dr.Oetker
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Poleva:
250 g práškového cukru
5-6 PL červeného vína

Pre formu: srdce s objemom 1 liter:

1. Cesto: V mise vyšľaháme mäkké maslo (Heru) pomocou elektrického mixéru na penu. Pridáme cukor, vanilínový cukor a štipku soli. Vymiešame do hladkej hmoty. Potom postupne vmiešame vajcia a červené víno – každé vajce šľaháme asi 1/2 minúty. Múku zmiešame s kakaom, škoricovým cukrom, kypriacim práškom a pomocou elektrického ručného mixéru ju vmiešame do vyšľahanej hmoty (na najnižšom stupni otáčok). Spracujeme hladké cesto. Cesto vylejeme do formy na srdce (objem 1 liter) vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť:

Horný a spodný ohrev: asi 180 °C (predhriať, spodná časť rúry)
Horúci vzduch: asi 160 °C (nepredhriať)
Plynová rúra: stup. 3 (nepredhriať)
Doba pečenia: asi 45 minút

2. Po upečení necháme srdce 10 minút odstáť vo forme. Po tejto dobe vyklopíme srdce na kuchynskú mriežku, stiahneme papier na pečenie a necháme ho úplne vychladnúť.

3. Poleva: Práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme toľko červeného vína až vznikne hustá hladká tekutina. Polevou potrieme celé srdce. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vôle kandizovanými okvetnými lístkami ruží alebo marcipánovými ružami.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.