image 21620 25 v1
Galéria (14)

Skúste náš malinový koláč s tvarohom a spoznáte, ako chutí nebo

Tvarohový koláč v spojení s malinovou šľahačkou je podmanivá kombinácia, na ktorú vaše chuťové bunky len tak skoro nezabudnú. Na tanieri pôsobí veľmi elegantne a na prípravu nie je náročný. Doprajte si aj vy toto potešenie!

Galéria

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč

Ingrediencie:

rozpis je na plech 30 x 40 cm

základná vrstva:

300 g maslových sušienok
80 g masla (rozpusteného)

tvarohová vrstva:

500 g tvarohu (ja som mala hrudkovitý, ale môže byť aj mäkký)
500 g mascarpone
3 PL solamylu
nastrúhaná kôra z jedného citróna
1 pohár kryštálového cukru (250 ml) – ak chcete sladší koláč, môžete dať aj viac
7 vajec

malinová vrstva:

2 x 350 g mrazených malín (môžu byť aj čerstvé)
1 KL vanilkového extraktu (príp. vanilkový cukor)
500 ml šľahačkovej smotany
15 g práškovej želatíny
5 PL práškového cukru (cukor regulujte podľa vlastnej chuti)

na ozdobu:

50 g bielej čokolády
3 PL sladkej smotany
lístky mäty a čerstvé maliny  

Postup:

Sušienky pomelieme (postrúhame) a zalejeme rozpusteným maslom. Premiešame, a zmes dobre utlačíme na dno plechu na pečenie. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme tvarohovú zmes.

Tvaroh, mascarpone, cukor, solamyl, citrónovú kôru dobre vymixujeme dohladka. Postupne po jednom pridávame vajcia. Zakaždým dobre prešľaháme. Zmes vylejeme na sušienkový základ, zarovnáme a pečieme 15 minút v rúre pri teplote 175 stupňov. Potom stiahneme teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte 30 minút. Posledných 10 minút môžeme prikryť papierom na pečenie, aby sa vrch veľmi nepripiekol vrch. Necháme dobre vychladiť.

Malinová vrstva:

Želatínu namočíme v 3 – 4 PL vody. 350 g malín necháme rozmraziť. Rozmixujeme ich a potom prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili jadierka. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom dotuha. Želatínu mierne zahrejeme a z prepasírovaných malín pridáme 2 PL do rozpustenej želatíny. Maliny nesmú byť studené (majú byť izbovej teploty), inak by sa mohla zhrčkavieť želatína.

Ak by predsa len začala zmes rýchlo tuhnúť, stačí mierne zahriať a dobre premiešať. Takže rozmiešanú želatínu s trochou malinovej zmesi primiešame do zvyšku prepasírovaných malín. Pridáme vanilkový extrakt , príp. vanilkový cukor. Jemne primiešame vyšľahanú šľahačkovú smotanu.

Nakoniec pridáme 350 g nerozmrazených malín, zamiešame a natrieme na vychladený koláč. Zarovnáme a odložíme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny. Šľahačkovo – malinová vrstva nie je príliš tuhá, želatína ju iba trochu spevňuje. Po stuhnutí pokrájame na kocky a polejeme bielou rozpustenou čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou a vymiešame so sladkou smotanou. Ozdobíme čerstvou malinou a lístkom mäty.

Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč

Tvarohovo-malinový koláč

Tvarohovo-malinový koláč

Tvarohovo-malinový koláč

Tvarohovo-malinový koláč

Tvarohovo-malinový koláč
Tvarohovo-malinový koláč

Príjemné maškrtenie 🙂

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. dream says:

    náročný

  2. Anonym says:

    teta vierka ma robotu

  3. Izabel says:

    Je úžasný a všem moc chutnal!!! Jen bych dala méně citronové kůry…to je ovšem můj názor ☺

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.