rajcinove prekvapenie
Galéria (3)

Rajčinové prekvapenie

Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.

Galéria

Potrebujete:

  • 8 väčších rajčín
  • tuniak (kúsky) v oleji (1 väčšia konzerva alebo 2 menšie)
  • kukurica
  • 1 až 2 PL masla (ako komu chutí)
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • horčicu
  • soľ
  • petržlenovú vňať (na ozdobenie)


Pracovný postup:

  1. Z umytých rajčín odrežte vrch (klobúčik). Vnútrajšok vydlabte lyžičkou a dajte do misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku (ak je pre vás cibuľa ťažká, pokojne ju vynechajte), kukuricu, soľ, korenie a olej z tuniaka a nechajte chvíľu odstáť.
  2. Pridajte tuniaka (nemusíte celého, trochu si odložte bokom, zíde sa na záver) a na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajíčka, maslo a za malú lyžičku horčice a premiešajte.
  3. Rajčiny naplňte pripravenou plnkou, ktorú ozdobíte ešte trochou tuniaka a petržlenovou vňaťou, a prikryte zrezaným klobúčikom.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje