image 21008 25 v1
Galéria (7)

Prípravu klasickej bublaniny zvládne naozaj každý

Rýchly a chutný koláč, ktorý pozná hádam každý. Ale skúšali ste už aj jeho jednoduchú prípravu? 

Galéria

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
bublanina
bublanina
bublanina
bublanina
bublanina

Ingrediencie:

3 vajcia (väčšie)
1 hrnček jemného kryštálového cukru
125 g masla (roztopeného)
200 g pochúťkovej smotany
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 škoricový cukor
čerstvé ovocie (podľa ľubovôle alebo kompótované – u mňa 2 x 420 g plechovka marhúľ)
plech o rozmerov 30 x 40 cm
hrnček = 250 ml

Postup:

Vajcia našľaháme. Pridáme cukor a slahame, kým sa cukor nerozpustí. Do dobre našľahaných vajec pridáme roztopené, vychladnuté maslo. Dobre prešľaháme. Postupne pridávame smotanu a opäť dobre prešľaháme.

Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plechu a uložíme naň na menšie kúsky pokrájané ovocie. Posypeme škoricovým cukrom (ak nemáte radi škoricu, tak tento krok vynechajte).

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupäňov C asi 25 – 30 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Môžeme podávať na tanieriku s malým množstvom zvyšnej smotany.
Dobrú chuť!

bublanina recept

bublina

bublina

bublanina

bublanina

bublanina

adkas-tastyfood.blogspot.sk/

  1. BD says:

    Pouzivam jednoduchsiu verziu (a som s nou spokojny), zakladna mierka je hrncek:
    3 x polohruba muka
    2 x cukor krystal
    1 x mlieko
    1/2 x olej (slnecnicovy alebo repkovy)
    a potom
    1 prasok do peciva
    1 vanilkovy cukor
    3 vajcia

    Suche zmiesat, pridat tekute (mlieko, olej, vajcia) a zamiesat, staci vareskou. A len dat na plech. A samozrejme ovocie na to.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.