porova polievka so sampinonmi
Galéria (3)

Pórová polievka so šampiňónmi

Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.

Galéria

Povarenú polievku zlepšíte mliekom, v ktorom je rozhabarkované vajce, ktoré pridáte do polievky krátko pred povarením.

Potrebujeme:

  • 2 póry
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • čerstvé šampiňóny
  • petržlenovú vňať
  • olej
  • 1,5l vody
  • vegeta
  • mleté biele korenie
  • soľ

Halušky do polievky:

  • 1 vajce
  • 2 PL hrubej múky alebo detskej krupice (prípadne dosypať podľa potreby)


Pracovný postup:

  1. Na oleji speňte šampiňóny a poduste. Zvlášť poduste cibuľu a pór nakrájaný na kolieska, potom ich rozmixujte a zmes vylejte na šampiňóny. Dochuťte vegetou, soľou, korením a dolejte vodu. Polievku nechajte variť.
  2. Z oleja a múky si urobte zásmažku. Keď zružovie, prilejte trochu studenej vody (1 až 2 dcl), pridajte ju do polievky a nechajte povariť.
  3. Z vajíčka a múky si pripravte polohustú hmotu (nemala by sa liať!) a lyžicou vykrajujte malé halušky, ktoré vhadzujte do polievky (treba ju variť na miernom ohni).
  4. Po dovarení polievku ozdobte petržlenovou vňaťou a na kolieska nakrájaným pórom.

FOTO: 123RF
Autor: JAGA

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje