nezbedne oci

Nezbedné oči

Nezbedné oči majú väčšinou farbu horkej čokolády, ale niekedy bývajú obalené v strúhanom kokose. Viac v dnešnom vyskúšanom a osvedčenom recepte.

Svetlá hmota: 
50 g masla
1 PL práškového cukru
2 uvarené žĺtka
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 

Tmavá hmota: 
2 bielka (surové)
200 g nastrúhanej čokolády na varenie
150 g práškového cukru
100 g mletých mandlí
3 Pl rumu 
Na obalenie: 
50 g strúhanej horkej čokolády 

Na cca 50 nezbedných očí – podľa veľkosti:
1. Svetlá hmota („žlté očká“): nastrúhané varené žĺtka rozotrieme s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom. Necháme v chladničke stuhnúť a potom z hmoty robíme guličky vo veľkosti väčšieho lieskového orieška a dáme do chladničky (prípadne môžeme dať na chvíľku do mrazničky).
2. Tmavá hmota: bielka, strúhaná čokoláda, cukor, mandle a rum ručne spracujeme. Urobíme valček (ak sa hmota lepí, zľahka ju poprášime práškovým cukrom). Z valčeka nakrájame kúsky podľa počtu žltých očiek a očká zabalíme do tmavej hmoty. Vytvoríme guličky. Pracujeme rýchlo, aby sa žlté očká netopili.
3. Guličky obalíme v strúhanej čokoláde a naaranžujeme ich do papierových košíčkov (najlepšie do malých cukrárskych košíčkov na pralinky).

TIP: Nezbedné oči môžeme tiež obaliť v strúhanom kokose.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje