image 35076 25 v1

Nepečený kokosový cheesecake s mliečnou čokoládou

V letných horúčavách padne veľmi vhod vychladený zákusok. Nechajte sa o tom presvedčiť napríklad týmto nepečným kokosovým cheesecakeom. 

Ingrediencie

Základ:

300 g kokosových sušienok
1 mliečna čokoláda
1 PL kakaa
150 g masla

Prvá vrstva:

500 g tvarohu
250 ml šľahačky
1 malá konzerva kokosového mlieka
4 PL kokosového likéru alebo sirupu
50 g strúhaného kokosu
9 plátkov želatíny
1 šálka cukru

Druhá vrstva:

500 ml šľahačky
80 ml kokosového likéru alebo sirupu
300 g mliečnej čokolády

strúhaný kokos na posypanie

Postup

Najprv si deň vopred pripravíme základ pre druhú čokoládovú vrstvu.

Šľahačku si privedieme pod bod varu, odstavíme z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, necháme postáť 2 minúty, a potom premiešame tak, aby sa všetka čokoláda rozpustila. Pridáme kokosový likér a odložíme do chladničky na celú noc.

Na druhý deň si pomelieme sušienky a zmiešame ich s roztopenou čokoládou, kakaom a maslom. Vystelieme nimi dno tortovej formy s priemerom cca 26cm a odložíme do chladu.

Medzitým si vymiešame tvaroh s kokosovým mliekom, cukrom, strúhaným kokosom a likérom. Primiešame želatínu, ktorú sme si vopred namočili do vody, a potom bez vody krátko zohriali do rozpustenia. Najprv ju zmiešame s časťou krému, a až potom vmiešame do celého obsahu.

Nakoniec si do krému zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

Nalejeme na sušienkový základ a dáme stuhnúť do chladničky. Keď je krém stuhnutý, tak si vyšľaháme do tuha čokoládovo kokosovú šľahačku, ktorú potom navrstvíme na prvý krém. Vrch posypeme kokosom a môžeme dať opäť na chvíľu zachladiť, prípadne aj hneď podávať. 

Dobrú chuť !

dulce-de-leche.eu

  1. janca says:

    …. a ja som si to precitala ako nebezpecny:))))))

  2. Koxovič says:

    Áááá ďaľší angloriťolíz…

  3. jhgjh says:

    Medzi ingredienciami Vám chýba cheese keď je to cheesecake. Alebo je to len „obyčajný“ tvarohový koláč?

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.