image 37963 25 v1
Galéria (13)

Návod na prípravu vynikajúceho punču, ktorý vás zahreje

Punč – horúci zimný nápoj – vám v chladných dňoch dobre padne či už doma, alebo s priateľmi na dovolenke.

Galéria

Punč - 00_LuciaSukenikova_PuncVianocny_T2_IMGP5847
Punč - 00_LuciaSukenikova_PuncVianocny_T3_IMGP5845
Silvestrovský punč
Silvestrovský punč
Silvestrovský punč
Silvestrovský punč
Silvestrovský punč
Silvestrovský punč

UROB SI SÁM

Punč

SPOLU: 4 €
PRE: 2 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
NÁROČNOSŤ: +

KONTROLNÝ ZOZNAM

Sviatočnýý punč 4 €

 červené víno
1/2 l (5 €/l)
• kvalitný čaj
• lyžica alebo vrecúško
 1-2 mandarínky
alebo iné obľúbené ovocie
 1/2 litra vody, 1 škorica
 1 štamperlík brandy (rumu)
 3 ks badiánu
• 2 lyžice cukru 

POSTUP

1. ČO POTREBUJEME
Na výborný punč, ktorý v zime dobre zahreje, stačí trocha vína, cukru, ovocia a korenín. 

2. KARAMEL
V hrnci začneme nasucho zohrievať cukor, ktorý sa začne topiť a karamelizovať. Hovoríme, že cukor v hrnci „upálime“. Prilejeme horúcu vodu a prevaríme ju. 

3. PRÍSADY
Do horúcej vody pridáme čaj, badián (na obrázku) a škoricu. Uvaríme tmavý čaj. Asi o 10 minút pridáme červené víno. Dobrú chuť dodá punču brandy alebo rum. 

4. OVOCIE
Nakoniec vhodíme do hrnca mandarínky. Všetko necháme krátko prevrieť a podávame.

Text a foto: PhDr. Lucia Súkeníková 

Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.