Lahodný gaštanový krémeš úplne bez pečenia

06.1.2017
Lahodný gaštanový krémeš úplne bez pečenia

Náš krémeš má mimoriadnu vlastnosť – netreba ho piecť. Urobíte ho celkom na studeno, bez rúry či pece, a pritom chutí výborne. 

UROB SI SÁM

Krémeš

SPOLU: 5 €
PRE: 8 osôb
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
NÁROČNOSŤ: ++

KONTROLNÝ ZOZNAM

Gaštanový krémeš 5 €

1. Vrstva
• gaštanové pyré
250 g (8,30 €/kg)
• najemno zomleté vločky
50 g (1 €/kg)
• 30 g mäkkého masla

2. Vrstva
• plnotučné mlieko
300 ml (0,80 €/l)
• vanilkový puding
s pravou vanilkou, 1 ks (0,55 €/40 g)
• 70 g mäkkého masla
• 1 lyžica cukru

3. Vrstva
• šľahačková smotana
300 ml (0,75 €/250 ml)
• balíček „stužovača“ šľahačky 

POSTUP

Lahodný gaštanový krémeš

Lahodný gaštanový krémeš

1. ČO POTREBUEJEME
Prichystáme si potrebné suroviny v takých množstvách, ako vidíte na fotografii. 

Lahodný gaštanový krémeš

2. NAJPRV PUDING
Časť mlieka zahrejeme, zvyšnú časť rozmiešame s pudingovým práškom a postupne pridávame do kastróla. Keď je puding hustý, odstavíme ho a necháme vychladnúť. 

Lahodný gaštanový krémeš

3. PRVÁ VRSTVA
Pyré rozmrazíme alebo postrúhame a pridáme zomleté vločky a maslo. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy s priemerom 26 cm. 

Lahodný gaštanový krémeš

4. PUDING
Vychladnutý puding zmiešame s maslom a cukrom. 

Lahodný gaštanový krémeš

Lahodný gaštanový krémeš

5. DRUHÁ VRSTVA
Šľaháme, kým nevznikne hladký pudingový krém. Krém nanesieme na gaštanovú vrstvu. 

Lahodný gaštanový krémeš

6. ŠĽAHAČKA
Nakoniec dotuha vyšľaháme šľahačku so „stužovačom“ šľahačky. 

Lahodný gaštanový krémeš

7. TRETIA VRSTVA
Šľahačku natrieme na pudingovú vrstvu. Tým je krémeš takmer hotový. Uložíme ho do chladu, najlepšie cez noc. Pred podávaním ho dozdobíme. 

Lahodný gaštanový krémeš

HOTOVO

LUCIA RADÍ
Vrch gaštanového krémeša dozdobíme pred podávaním podľa chuti – posypeme ho napríklad kakaom alebo postrúhanou čokoládou.

Text a foto: PhDr. Lucia Súkeníková
Zodpovedný redaktor: Stanislav Botur
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
| 09.01.2017, 12:47
ja by som tie vlocky trosku zapiekla...
juraj | 08.01.2017, 13:44
Zákusok je to fajn. ale to nie je kremeš. Pani Dr. krémeš asi ešte nikdy nepapala. juldo

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Reklama