lahodna domaca babovka
Galéria (6)

Lahodná domáca bábovka

 Veľmi lahodná bábovka, ktorej rýchlu prípravu zvládne naozaj každý. A každý si na nej určite aj pochutí.

Galéria

lahodna domaca babovka 1882 big image
babovka1 big image
babovka2 big image
babovka5 big image
Ingrediencie:

1 pohár hladkej múky

1 pohár kyslej smotany

1 pohár práškového cukru

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 pohár mletých orechov ( ja som dala 1/2 mletých a druhú 1/2 som iba posekala)

1 pohár Granka

3 vajcia

125 ml oleja

1 pohár = 250ml ( suroviny som dávala asi 1 cm od vrchu pohára)


Poleva:

3/4 pohára (150g ) práškového cukru

1 PL vody

1KL oleja

 
Postup:

Všetko v miske spolu zmiešať, vyšľahať šľahačom a dať do formy upiecť pri 170 stupňoch na 1 hodinu.

Necháme vychladiť a polejeme cukrovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním preosiateho cukru, vody a oleja.

Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle. Ja som volila kandizovanú pomarančovú  kôru.

To je všetko 🙂 Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

  1. cathy2131 says:

    Dakujem-neprosim…polievat grankovu masu cistym cukrom a to este s olejom…bleee…nic pre mna 🙂 – zly recept…

  2. Bobor says:

    Ja som si to hodil do kalkulacky a vysla mi energeticka hodnota cca 22750 kj. Pri „sackovych“ udajoch som ratal bezne hmotnosti, napriklad vanilkovy cukor ma 20g, prasok do peciva 12g, kyslu smotanu som ratal 14%, atd… Pre beznu (cca 60kg zenu vo veku 25-60 rokov) je to cca 4-nasobok celodennej spotreby energie. Takze je to ultra energeticka bomba a nehovorim, ze to nemate jest, no radsej s bandou kamaratok. Ak to rozkrajam na desat kusok, tak kazdy jeden z nich vyda za samostatny obed! Ale to je koniec-koncov bezna vlastnost sladkosti. Inak, na obrazku to vyzera vyborne.

  3. cathy2131 says:

    Uz len pri pohlade na obrazok mam „zalepene usta“ 🙂 – presladena babovka poliata cukrom a este aj posypana kandizovanym „niecim“ zltym…ufff…ze toto niekomu aj chuti!!!

  4. Jolanagrnova says:

    Poznám ešte rýchlejšiu bábovku a dobrú! Ingrediencie: 30dg hladkej múky 30dg práškový cukor 4 celé vajcia 1 pohár mlieka 1 pohár oleja 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečivaVšetko spolu do jednej misky, dobre vymiešať, vyliať do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a šup do trúby cca na 40 minút. Rokmi vyskúšané, keď som nevedela čo rýchlo upiecť , tak toto a tak rýchlo aj zmizla zo stola.

  5. adkas says:

    cathy2131 – ako mozes posudit, ze zly recept, ked si tu babovku neokusila? Vobec nie je presladena. Granko je pridane namiesto kakaa a je ovela chutovo jemnejsie ako kakao. OK, ta cukrova poleva na vrchu nemusi byt, ale to je na kazdom z nas ci si urobi babovku s polevou alebo bez. Nahodou je to cesto velmi jemne a nic nezvycajne sa tam nepridava, co ide do bezneho babovkoveho cesta. A koniec koncov nikto ti nedrzi noz pod krkom, ze si musis urobit prave tuto babovku.PS: mna doma ucili, ze na jedlo sa nehovori bleeeeeeee alebo fuj.

  6. Ala says:

    treba vysúšat

  7. Kiksa says:

    Tá bábovka je velmi dobrá a neni ani príliš sladka. Je fajn mäkučká

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje