kuracie prsia s jablkovou omackou a majoranom

Kuracie prsia s jablkovou omáčkou a majoránom

Ak máte radi chuť ovocia s mäsom, tento recept je pre vás to pravé. Jedinečná kombinácia jabĺk, majoránu a šťavnatých kuracích pŕs.

Ingrediencie:

1000 g kuracích pŕs
1 cibuľa
2 – 3 kyslejšie jablká (množstvo závisí od veľkosti)
500 – 750 ml sladkej smotany na varenie
hladka múka 
soľ, čierne mleté korenie – čerstvé, majorán
šťava z citróna na dochutenie
olej
 
Postup:


Pripravíme si dve panvice. Do jednej dáme olej a druhú necháme prázdnu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Z jednej strany namočíme do múky a opečieme v panvici s olejom.
 

Druhú stranu posypeme majoránom a opečieme na suchej rozohriatej panvici. Mäso preložíme do hrnca a udržiavame v teple. Do výpeku, v ktorom sme opekali mäso pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu  a potom na drobné kocky očistené a pokrájané jabĺčka. Ak je vo výpeku veľa múky, tak ho preceďte.
 

 
Chvíľu spolu podusíme a keď sú už jablká mäkké, ale nie rozvarené, pridáme smotanu. Za stáleho miešania necháme prevrieť a omáčkou zalejeme mäso v hrnci. Necháme spolu prevrieť.

Dochutíme omáčku podľa potreby soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje