kuracia pecenova pasteta s vinovym zele
Galéria (7)

Kuracia pečeňová paštéta s vínovým želé

Recept na domácu paštétu z kuracích pečienok zdobenú vínovým želé.

Galéria

pecenova pasteta
Ingrediencie:

300 g kuracích pečienok  
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1/2 KL nasekaného rozmarínu (u mňa sušený – 1KL)
1 KL tymianových lístkov (u mňa majoránka)
200 g  roztopeného masla
soľ, korenie
 
vínové želé:
200 ml vína
2,5 plátkov plátkovej želatíny
 
Postup:

Pečienku, roztopené maslo, vajcia, cesnak a bylinky rozmiešame a ponorným mixérom premixujeme. Potom prepasírujeme cez husté sitko. Pasírovanie určite nevynechajte.
 


 

 
Dochutíme soľou, korením. Vylejeme do formy vystlanej alobalom. Formu postavíme do hlbšieho pekáča, do ktorého sme naliali horúcu vodu a pečieme vo vyhriatej rúre na 85 stupňov asi 1 hodinu. Ja som dávala do malých formičiek. Doporučovala by som prikryť aj vrch fóliou. 
 
 
Pri pečení sa totiž urobila dosť silná tmavšia kôra a spodok ostal pekný ružový. Paštétu necháme vychladnúť. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody asi na 10 minút, kým zmäkne. 
 
 
Víno zvaríme na polovicu, necháme mierne ochladiť a do teplého pridáme vyžmýkanú želatínu. Dobre rozmiešame, kým sa želatínové plátky nerozpustia. Studeným vínovým želé (ale ešte stále tekutým) polejeme vychladnutú paštétu. 
 
 
Odložíme do chladničky stuhnúť. Môžeme podávať napr. s „creme fraiche“. Ak chceme natierať na chlebík vyberieme z chladničky skôr, aby paštéta trochu „popustila“.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>

  1. Cajca says:

    Vyzera uzasne. Urcite vyskusam

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.