karamelove kocky

Karamelové kocky

Recept na karamelové kocky obalené v marhuľovej marmeláde a mandľových lupienkoch

Karamel: 
100 g kryštálového cukru
200 ml vody 
Na cesto: 
3 vajcia
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
150 g polohrubej múky
1 PL kakaa 

Cesto: 
6 vajec
300 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
1 bal Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g mletých vlašských orechov 

Na cesto: 
150 g mäkkého másla
120 g práškového cukru
250 g mäkkého tvarohu
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
2 banány 

Rumová poleva: 

250 g práškového cukru
100 ml rumu 

Ešte potrebujeme:
formu na pečenie typu srnčí chrbát ( 30 x 11 cm) 

Na potretie a obalenie: 
250 g riedkej marhuľovej marmelády
200 g opražených mandľových lupienkov 

1. Karamel: Cukor najprv nasucho opražíme v hrnci. Do rozpáleného cukru vlejeme za stáleho miešania vodu, stiahneme z ohňa, rozmiešame a potom vrátime na mierny oheň – vymiešame hladký karamel.

2. Cesto: Oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom vmiešame rozpustený karamel. Múku preosejeme s kypriacim práškom a mletými orechmi a vmiešame ju do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka pomocou varešky vmiešame do cesta.

3. Cesto vylejeme na vyšší plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote cca 180 °C po dobu asi 20 minút.

4. Poleva: Práškový cukor vymiešame s rumom dohladka. Ešte horúci múčnik polejeme po upečení polevou. Múčnik necháme vychladnúť a potom ho rozkrájame na kocky veľké 5 x 5 cm.

5. Boky každej kocky potrieme marmeládou a obalíme v opražených mandľových lupienkoch.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.