kakaove kolieska s pepermintovou naplnou
Galéria (11)

Kakaové kolieska s pepermintovou náplňou

Silné kakaové cesto v spojení s lahodnou pepermintovou náplňou je kombinácia, ktorá k sebe pasuje nielen farebne ale aj chuťovo.

Galéria

kakaove kolieska s pepermintovou naplnou 1985 big image
peper1 big image
peper2 big image
peper3 big image
peper5 big image
peper8 big image
Ingrediencie:

rozpis na 16-20 keksíkov (už zlepených)
150 g kakaa
80 g polohrubej múky
1/4 KL soli
120 g mäkkého masla
100 g práškového cukru
1 veľké vajce
 
Náplň:


250 g práškového cukru 
70 g  mäkkého masla (v pôvodnom recepte slaného)
3-4 PL šľahačkovej smotany
1-2 KL pepermintového extraktu (množstvo si upravte podľa svojej chuti)
zopár kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
 
Poleva:
100 g horkej čokolády (u mňa mliečna)
 
Postup:
Maslo vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vajce a dobre prešľaháme. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu odležať.
 


 

Cesto vyberieme a rozvaľkáme na veľmi malom množstve múky na hrúbku 3 mm. Trochu ťažšie sa vaľkalo, ale treba ho s rukami priebežne upravovať do obdĺžnikového tvaru a tak pokračovať v jeho vaľkaní. Formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 5 cm a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie aspoň 1 cm od seba. 
 

 
Na jeden plech mi vyšlo 20 kusov koliesok. Zvyšky cesta zhnetieme a vykrajujeme ďalšie kolieska. Všetko cesto zužitkujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov C asi 10 minút. Po vybratí z rúry necháme postáť na plechu 2-3 minúty, kým kolieska stvrdnú a potom ich preložíme na mriežku do úplného vychladenia. 
 

 
Pripravíme si náplň. Maslo s cukrom a smotanou vymiešame na hladký, zamatový krém. Smotanu pridávajte postupne, aby krém nebol riedky. V pôvodnom recepte sú uvedené 3 PL, ja som pridala 4 lyžice. Potom pridáme pepermintovú príchuť. Množstvo si regulujte podľa intenzity extraktu. 
 
 
Nakoniec pridáme potravinársku farbu. Opäť dobre prešľaháme. Naplníme cukrárenské vrecko a nanesieme plnku na polovicu koliesok. Prikryjeme druhou polovicou koliesok. Nad parou roztopíme čokoládu a po miernom ochladení kolieska pofŕkame čokoládou. Necháme čokoládu zatuhnúť a môžeme podávať.

 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.