image 26557 25 v1
Galéria (9)

Kakaová bábovka zo zakysanky

Milujete klasickú bábovku no zároveň máte radi rýchle a jednoduché recepty? Táto blesková a výborná bábovka zo zakysanky je pre vás ako stvorená. Poďte si s nami upiecť chutnú bezvaječnú bábovku. Najlepšie chutí so šľahačkou a čerstvým ovocím.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Stenové prvky vlna a arte
Bábovka
Bábovka
Chutný tatarák z lososa

Ingrediencie:

350g polohrubej múky
300g práškového cukru
2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
1 dcl oleja
5 dcl zakysanky
2 lyžice kakaa

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. Zakysanku odporúčame použiť plnotučnú.


2. Zakysanku nalejeme do misy, pridáme múku, cukor a olej a všetko dôkladne premiešame alebo vymixujeme ručným mixérom.


3. Približne tretinu cesta odoberieme do druhej misky a do zvyšku vmiešame kakao.


4. Formu vymastíme a vysypeme múkou alebo jemnou strúhankou. Nalejeme kakaové cesto a naň naleme biely zvyšok. Potrasieme formou (aby sa vnútri vytvoril vzor) a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňoch 5 minút potom znížime teplotu na približne 160 stupňov a pečieme približne 40 minút. Či je bábovka upečená, zistíme zapichnutím špajdle do cesta – ak ostane suchá, cesto je upečené.


5. Podávame so šľahačkou a čerstvým ovocím, prípadne s kompótom. Bábovka je výborná aj ku káve.

Želáme dobrú chuť. 

Text a foto: Anna Martausová 

Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty na bábovku:

Čokoládová bábovka s kokosovou cheesecake plnkou

Lahodná domáca bábovka

  1. Anonym says:

    Kolacik je vyborny,doma sme si ho upiekli a trosku inovovali,do cesta sme pridali popuceny banan a orechy,teply potreli lekvarom a posypali kokosom

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje