Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Koláč je vďaka olivovému oleju úžasne vláčny, dokonca aj na druhý deň, a vďaka rozmarínu krásne prevoňaný.

Ingrediencie:

¾ šálky olivového oleja

1 citrón

1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu

1 šálka hladkej múky

5 vajec

¾ šálky + 1 ½ PL kryštálového cukru

10 čerstvých marhúľ (rozdelených na polovice a vykôstkovaných)

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu o priemere cca 25 cm si vymažeme olivovým olejom a vystelieme papierom na pečenie.

Citrónovú kôru si zmiešame s mukou a rozmarínom.

Vyšľaháme si spolu žĺtky a polovicu šálky cukru do peny, pridáme olivový olej a 1 ½ PL citrónovej šťavy. Potom primiešame múku s rozmarínom. Zvlášť si vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a nakoniec jemne primiešame k cestu.

Cesto nalejeme do formy, na vrch poukladáme polky marhúľ vnútornou stranou nahor, posypeme 1 ½ PL cukru a pečieme cca 45 minút.

Dobrú chuť 🙂

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

dulce-de-leche.eu

  1. Anonym says:

    Aká veľká je tá šálka? Ďakujem za odpoveď.k.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje