Jednoduchý domáci tatarák z lososa
Galéria (10)

Jednoduchý domáci tatarák z lososa

Ideálne jedlo pre tých, ktorí milujú ryby a nekomplikované recepty. V jednoduchosti je krása a v tomto prípade aj výborná chuť a prísun zdraviu prospešných látok – omega-3 mastných kyselín, bielkovín, vitamínov a minerálov. Pripravte si s nami lososový tatarák.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Chutný tatarák z lososa

Ingrediencie (3-4 porcie):

400g filet z lososa
jarná cibuľka
2-3 čajové lyžičky kapár
1-2 limetky
čerstvé mleté čierne korenie
1 čajová lyžička dijonskej horčice 

Postup: 

Lososový tatarák

1. Pripravíme si suroviny – lososa kupujeme čerstvého a odstránime z neho kožu. Kapary necháme odkvapkať.

Lososový tatarák

2. Prirodzene slaná chuť nakladaných kapár v recepte nahradí soľ.

Lososový tatarák

3. Nadrobno pokrájame polovicu až jednu celú strednú jarnú cibuľku (podľa chuti). Tak isto pokrájame kapary. 

Lososový tatarák

4. Pokrájanú cibuľku a kapary dáme do misky a výdatne pokvapkáme limetkovou šťavou.

Lososový tatarák

5. Klasický hovädzí tatarák pripravujeme škrabaním, lososový tatarák pripravíme nakrájaním mäsa na jemné kocky. Najlepšie sa nám bude rybie mäso najprv na pásiky krájať priečne k jeho prirodzenému svalovému pruhovaniu.

Lososový tatarák

6. Pridáme nakrájané mäso k cibuľke a kaparám. Podľa chuti okoreníme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, nesolíme, premiešame. Podľa chuti môžeme pridať prípadne aj kôpor.

Lososový tatarák

7. Necháme vychladiť a servírujeme spolu s limetkou a zeleninovým šalátom (napríklad rukolovým). K lososovému tataráku, tak ako aj k hovädziemu, sa perfektne hodia teplé hrianky. 

Prajeme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová 

  1. nobody says:

    len raz som mal v tataraku kapary a viac do tej restauracie nevkrocim… to su napady

    1. Roman says:

      Tatarak som nerobil, ale surove maso z lososa chuti vyborne.

    2. washburn says:

      Nobody, veď Ťa nik nenúti. Urob si praženicu, najlepšie z vajec z prašku a je vymaľované!

  2. Mayo Iron says:

    To sa to mäso ani nepečie ani nijak tepelne neupravuje?

    1. AM says:

      Nie, nijak sa tepelne neupravuje, je surove. Preto si zachovava najviac vyzivnych latok a zaroven musi byt cerstve, ked ho chceme pripravit tymto sposobom. Surove ryby sa tesia oblube najma v juznej azii a v skandinavii.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.