Fazuľová torta s čokoládou? Budete prekvapení, ako chutí!
Galéria (5)

Fazuľová torta s čokoládou? Budete prekvapení, ako chutí!

Keď ju pripravíte, otestujte si niekoho, či uhádne jej základnú surovinu. Torta z červenej fazule je skutočne zaujímavou maškrtou. 

Galéria

Arašidové sušienky
Jahodová nepečená torta
bublanina
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie:

rozpis na tortovú formu 20-24 cm

2 konzervy 400 g červenej fazule
200 g hnedého cukru
1 KL vanilkového extraktu
5 vajec
125 ml kokosového oleja ( alebo 152 g masla rozpustiť)
4-5 PL kakaa
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL sódy bikarbóny
1 – 2 KL mletej škorice
1/4 KL soli

poleva:
100 g horkej čokolády
50 ml šľahačkovej smotany

okrem toho:
2-3 PL strúhaného kokosu

Postup:

Fazuľu scedíme a opláchneme pod tečúcou vodou. Scedenú fazuľu preložíme do vyššej nádoby, pridáme dve vajíčka a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Nesmú byť žiadne hrudky. V miske našľaháme 3 vajíčka s cukrom. Šľaháme, až kým sa nezdvojnásobí ich objem.
Pridáme tekutý kokosový olej, vanilkový extrakt, škoricu a rozmixovanú fazuľu. Prešľaháme.

Pridáme preosiate kakao zmiešané s práškom do pečiva, soľou a sódou bikarbónou.

Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, ktorý postriekame olejom v spreji, alebo iba veľmi jemne potrieme olejom. Hotové cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.

Skúška špajľou. Tortu necháme poriadne vychladnúť. Stačí jemne poprášiť práškovým cukrom. Ak sa rozhodnete pre čokoládovú polevu, tak čokoládu spolu so smotanou zahrievame nad parou a za stáleho miešania ju necháme úplné rozpustiť. Necháme ochladiť a vlažnú ju môžeme naniesť na tortu. Dozdobíme strúhaným kokosom.

adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. veronika says:

    recept fazulova torta

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.