domace puncove rezy

Domáce punčové rezy

Ešte ste si doma nikdy nepiekli vlastný punčák? Tak to zmeňte! Pani Mikušincová nám napísala ako na to.

Na prípravu troch vrstiev cesta budete potrebovať:

3 vajcia
120g kryštálového cukru
120g polohrubej múky
1/3 prášku do pečiva
1 lyžicu vody
1 lyžicu oleja

Príprava cesta:

Vajcia vyšľaháme spolu s kryštáľovým cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, pridáme lyžicu vody
a lyžicu oleja. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 180°C a 15 – 20 minút . Takto upečieme všetky 3 cestá .

Na prípravu rumového rozvaru budete potrebovať:

400ml vody
20 dkg kryštálového cukru
1 dl rumu
červené potravinárske farbivo

Príprava rozvaru:

400ml vody + 20 dkg kryštálového cukru rozvaríme v hrnci na sporáku, do vychladnutého pridáme cca 1dl rumu a trošku červeného farbiva.

Na prípravu polevy budete potrebovať:

30 dkg práškového cukru
5-6 lyžíc horúcej vody
ružové potravinárske farbivo

Príprava polevy:

Preosiaty práškový cukor vymiešame s 5-6 lyžicami horúcej vody a pridáme trošku potravinárskeho ružového farbiva.

Finalizácia:

Po upečení cesto obrátime, stiahneme papier a potrieme džemom. Priložíme druhý plát cesta, ktorý rovnomerne popolievame rumovým rozvarom. Priložíme tretí plát, ktorý si najskôr potrieme vrstvou džemu. Všetky pláty položené na seba preložíme plechom na pečenie a  zaťažíme napríklad tromi krabicami mlieka. Po 3 hodinách zákusok polejeme polevou.

Ďakujeme za skvelý tip 🙂

–>

  1. Anicka says:

    Načo dávať do rumového rozvaru vodu+ cukor + farbivo, stačí dať nejaký červený sirup, a variť sa to vôbec nemusí, ja iba zmiešam sirup s rumom a dolejem vody podľa chuti. Aj aj do polevy možno dať miesto farbiva sirup,používam ten istý červený, len ho dám máličko, aby to bolo ružové.

  2. xxx says:

    ..s tým sirupom sa mi to páči – vyskúšam

  3. veronika says:
  4. AZKQN says:

    milujem ho a casto ho robim 🙂

  5. Mia says:

    A čo tak dať dobrý hustejší sirup rozriedit troskou dobrého ovocného čaju?Tych farbív je tam veľa a sirup to pekne zafarbí

  6. Miroslava Miňa Repková says:

    Určite ho na Vianoce upečieme 😀

  7. evika says:

    Dobrý deň, niekedy je dobré uviesť aj veľkosť plechu na ktorý je daný recept, pretože ne veľkom plechu sa takýto koláčik nepodarí. Treba zmeniť dávkovanie

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje