Čerešňový koláč s marcipánom a so šľahačkou ochutenou mandľovým likérom

Čerešňový koláč s marcipánom a so šľahačkou ochutenou mandľovým likérom

Jednoduchý koláč, ktorý ideálne sadne do aktuálnej čerešňovej sezóny.

Cesto:

110 g masla
100 g cukru
3 vajcia
90 g mletých mandlí
40 g hladkej múky
1 PL mlieka
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu

cca 250-300 g čerešní
200 g marcipánu
250 ml šľahačky
2 PL Amaretta (mandľový likér)
1 PL cukru 

čerešne

Na dno tortovej formy (cca 25-26cm) si dáme papier na pečenie a dno obložíme nahusto vykôstkovanými čerešňami…

Čerešne pokryjeme vyvaľkaným marcipánom, na ktorý nalejeme cesto ,ktoré si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a postupne aj ostatné suroviny, až vymiešame hladké cesto .

Pečieme pri 180 stupňoch ,asi 35-40 minút. Ak by nám vrch rýchlo hnedol, tak koláč asi v polke pečenia prikryjeme alobalom. Hotový necháme chvíľu vychladnúť, potom otvoríme formu, na vrch koláča položíme podnos a koláč preklopíme.

Podávame so šľahačkou, ktorú si vyšľaháme s cukrom a Amarettom. Dobrú chuť 🙂

koláč

koláč

dulce-de-leche.eu  

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.