bylinkovy kolac s kyslou kapustou

Bylinkový koláč s kyslou kapustou

Recept na slaný bylinkový koláč s kyslou kapustou, syrom a klobásou

Cesto: 
2 bal (500 g) zmesi na pečenie Pizza Dr.Oetker
300-350 ml vody
40 ml oleja
200 g syru na strúhanie (Eidam)
trocha soli 

Náplň: 
2 stredne veľké cibule
2 PL oleja
500 g kyslej kapusty
200 g syru na strúhanie (Eidam)
2 vajcia
1 bielok
trochu korenia, mletý kmín
350-400 g pikantnej klobásy
2 PL červenej papriky (kapie) najemno nakrájanej 

Na potretie a posypanie: 
1 žĺtok
1 PL mlieka
žerucha a pažítka na posypanie 

1. Zmes na pizzu vsypeme do misy a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme vodu, soľ a olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na chvíľku do chladničky.

2. Cibule olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Na zohriatom oleji necháme cibuľu zosklovatieť. Potom pridáme nakrájanú kapustu, z ktorej sme vopred vytlačili šťavu, a 10 minút dusíme. Necháme vychladnúť.

3. Nastrúhaný syr zmiešame s vajíčkami, bielkom, korením a pridáme do kapusty. Klobásu nakrájame na 0,5 cm široké kolieska.

4. 2/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a placku vložíme do tukom vytretého plechu (30×40 cm). Steny cesta necháme o trochu vyššie. Na cesto rozotrieme zmes s kapustou, pokladieme kolieska klobásy a posypeme červenou paprikou.

5. Zo zbytku cesta si urobíme valčeky, ktoré kladieme šikmo cez koláč tak, aby vznikla mriežka. Žĺtok rozmiešame s mliekom, mriežkový koláč potrieme a dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: 3-4 stupeň
Doba pečenia: cca 40-45 minút.

TIP:
Koláč je dobrý i studený.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.