Bleskový nepečený dezert, na ktorý potrebujete len tri suroviny

05.1.2016
 Bleskový nepečený dezert, na ktorý potrebujete len tri suroviny

Na prípravu tohto nepečeného dezertu potrebujete iba tri suroviny, je hotový za pár minút a po hodine v chladničke chutí skutočne božsky.

Ingrediencie(na 8 väčších kúskov):

• 1/2 konzervy zahusteného sladeného mlieka (salko)
• 120g kokosu + kokos na obaľovanie
• 80g marcipán (musí obsahovať aspoň 50 % mandlí)

Postup:

Kokosové guľky - 1
1. Pripravíme si ingrediencie. Salko aj marcipán by mali byť vychladené, aby sa nám s nimi lepšie pracovalo.

Kokosové guľky - 2a
Kokosové guľky - 2b
2. V miske zmiešame salko a kokos, vytvoríme cesto, ktoré dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. 

Kokosové guľky - 3a
Kokosové guľky - 3b

3. Kým cesto chladne, z marcipánu si vytvarujeme 8 malých guliek, ktoré budú tvoriť stred dezertu. Vychladnuté cesto naberáme lyžicou a obaľovaním kokosového cesta okolo marcipánovej guličky vytvárame väčšie guľky, ktoré následne obalíme v kokose a uložíme do papierových košíčkov. 

Kokosové guľky - 4b
Kokosové guľky - 4c

4. Skladujeme v chladničke, najlepšie dezert chutí cca hodinu po vychladení. Spotrebujeme do 2-3 dní. 

Text a foto: Anna Martausová 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
atorajova Ludmila | 09.01.2016, 20:38
Môžu byť dobré vyskúšam ich .Ďakujem za recept .

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama