Bezlepková čokoládová torta s mandľami

Bezlepková čokoládová torta s mandľami

Chuťovo veľmi bohatá torta pripomínajúca brownie, ktorú si veľmi jednoducho pripravíte aj bez múky a krému.

Ingrediencie:
rozpis na tortovú formu 20 cm

200 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa min.75 %
150 g masla
200 g mletých mandlí (bez šupky)
100 g hnedého cukru
5 vajec

Postup:

Čokoládu s maslom za občasného premiešania rozpustíme nad parou. Odstavíme z ohňa, ale misku ponecháme nad parou. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Vajcia našľaháme s cukrom. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa cukor nerozpusti a vajcia nezosvetlia a sú našľahané do peny.

Pridáme jemne zomleté mandle. Premiešame. Za stáleho šľahania pridávame po častiach čokoládu a šľaháme, kým sa hmoty spoja. Vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme 5 minút pri 180 stupňoch a potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 20-25 minút.

Tortu zbytočne nevysušujeme, má ostať v prostriedku vláčna ako brownie. Necháme vo forme do úplného vychladenia. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Ja som posypala sitkom cez háčkovanú dečku.

torta
torta
torta

Dobrú chuť!

adkas-tastyfood.blogspot.sk

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje