Batátové lievance so škoricovým sirupom

Batátové lievance so škoricovým sirupom

Hrejivá raňajková inšpirácia, ktorá sa veľmi hodí na chladné zimné dni.

Ingrediencie:

Na cca 15 lievancov :
1 1/2 šálky hladkej múky
3 1/2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
1/2 ČL muškátového oriešku
1/2 ČL škorice
2 vajcia
1 1/2 šálky mlieka
1 ČL vanilky
1/4 šálky roztopeného masla
1 šálku uvarených a roztlačených batátov (sladkých zemiakov )
3 PL hnedého cukru
1/2 šálky opražených pekanových orechov

Postup:

Zmiešame si spolu všetky sypké ingrediencie, potom k nim pridáme tekuté a na záver vmiešame roztlačené batáty. Premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja.

Na panvici si upečieme lievance, ktoré posypeme pekanovými orechmi a prelejeme škoricovým sirupom.

Škoricový sirup :

1/2 šálky javorového sirupu
1 ČL škorice
1 PL masla

Zohrejeme si sirup, pridáme škoricu a nakoniec vmiešame maslo. Chutí za tepla aj za studena 🙂

Dulce-de-leche.eu

  1. Balú says:

    Sračky.

  2. aa says:

    Namiesto zemakov by som dal klobasku.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje