bananovo cokoladove muffiny s ozdobou
Galéria (7)

Banánovo-čokoládové muffiny s ozdobou

Obohatiť svoj veľkonočný stôl môžete napríklad aj banánovo-čokoládovými muffinmi. Ak máte deti, určite ich okrem samotnej maškrty poteší i prekvapenie v podobe milej ozdoby.

Galéria

Na prípravu muffinov budeme potrebovať:

250 g polohrubej múky
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL sódy bikarbóny
2 PL svetlého, hnedého cukru
50 g roztopeného masla
2 menšie dozreté banány
2 vajcia
2 PL medu
5 PL mlieka
12 menších kociek čokolády (možno vynechať)

Na včielky:

cca 100 g pravého marcipánu
trochu roztopenej čokolády na pásiky
mandlová lupienky na krídelka

Poleva:

100 g čokolády
50 ml šľahačkovej smotany

Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.

Postup prípravy:

Múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu preosejeme do misky. Pridáme cukor, roztopené maslo a popučené banány. Dobre premiešame.

V druhej miske zmiešame vajcia, med a mlieko. Pridáme do múčno-banánovej zmesi. Vymiešame, kým sa nám obe zmesi spoja.

Do papierových košíčkov, ktorými sme vyložili formu na muffiny, dáme 1 PL cesta a vložíme kocku čokolády (možno vynechať) a prikryjeme cestom tak, aby boli košíčky naplnené do dvoch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Urobte si skúšku špajlou. Muffiny necháme postáť vo forme asi 5 minút a potom ich preložíme na mriežku do úplného vychladnutia.

Z marcipánu vytvarujeme telo včielky. Urobíme si väčšie aj menšie včielky. Malým nožíkom narežeme otvor pre krídelká a opatrne vsunieme plátky mandlí. S roztopenou čokoládou urobíme na telíčko čiarky, očká a ústočká.

Urobíme polevu na muffiny. Na miernom ohni si dáme zahriať smotanu a nalámeme do nej čokoládu. Miešame, kým sa hmota nespojí. Necháme ochladiť, nech hmota trochu stuhne. Malou lyžičkou naniesieme čokoládovú polevu na muffiny a priložíme včielky. Môžeme preložiť do nových papierových košíčkov a podávame 🙂

Dobrú chuť

Pripravila Adriana
www.adkas-tastyfood.blogspot.com

–>

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.