Aromatické kuracie prsia s ananásom a hrozienkami
Galéria (11)

Aromatické kuracie prsia s ananásom a hrozienkami

Stále premýšľate čo uvariť a nič vám nenapadá? Ak máte radi zaujímavé exotické kombinácie chutí, prinášame vám kuracie soté v odlišnom prevedení, aké tradične poznáme u nás. Môžme povedať, že toto soté je vlastne ovocné. Kombinácia ananásu, kuracieho mäsa, aromatických korenín a sladkých hrozienok vám pripomenie exotické diaľky a príťažlivou korenistou arómou priláka do kuchyne celú rodinu.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čov prenak
Komfortný a bezpečný domov - Röben-2b
Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Čov prenak
Melasa
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi

Ingrediencie:

600g kuracích pŕs
1 -2 plechovky ananásu
100g hrozienok
3cm kúsok zázvoru
2-3 jarné cibuľky s vňaťou
3 strúčky cesnaku
mletá škorica
karí korenie
soľ
čierne mleté korenie / chili
1 PL rastlinného oleja

Postup:

Pripravíme si ingrediencie. Očistíme si zázvor, cesnak, umyjeme cibuľky a hrozienka.



Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Taktiež si nakrájame aj cesnak, zázvor a cibuľky.



Do hlbokej panvice (woku) dáme 1 PL rastlinného oleja a krátko na ňom opražíme zázvor, cesnak a bielu časť jarných cibuliek. Pridáme mäso a dusíme kým nie je takmer hotové.



Pridáme polovicu lyžičky karí korenia, plechovku ananásu (alebo obidve, podľa toho či chceme mať v jedle viac alebo menej ananásu) aj so šťavou. Zakryté dusíme asi 5 minút. Následne pridáme 1/4 lyžičky mletej škorice, hrozienka, a dusíme ďalších približne 7-10 minút. Podlejeme litrom vriacej vody, podľa potreby osolíme a okoreníme.


Tesne pred dovarením (2-3 minúty) pridáme zelenú časť jarných cibuliek a dovaríme. Ak chceme mať omáčku hustejšiu môžeme ju pred dovaraním zahustiť škrobom rozmiešaným v troške vody.


Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou. Jedlo výborne doplní na plátky nakrájané zrelé avokádo.

Text a foto: Anna Martausová

  1. Emili says:

    Po priliatí celého nálevu z 2 konzerv ananásu a 1 l vody (?), to už nie je soté, ale nepodarená polievka.
    Mäso na soté sa zásadne krája na rezančeky, pri restovaní sa nepodlieva žiadnou tekutinou, lebo potom sa to nerestuje, ale varí. Mäso stratí všetku šťavu, bude suché, presne ako keď sa varí v polievke.Karí korenie sa pridáva do panvice zároveň s mäsom, aby sa karí korením ochutilo, vsiaklo do mäsa.
    Kto nevie používať panvicu WOK, tak nech v nej nevarí a nedáva tu takéto recepty. Iba zničí suroviny, lebo jesť sa to dať nebude.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.