image 34638 25 v1

Ako si pripraviť domáce parené buchty

Nesiahajte po polotovaroch, ale pripravte si doma tradičné parené buchty, ktoré chutia ako od starej mamy. 

Čas potrebný na prípravu: 1 HODINA

Ingrediencie:

• 600 g polohrubej múky
• 1 kocka droždia
• 400 ml mlieka
• 30 g kryštálového cukru
• soľ
• lekvár podľa chuti
• práškový cukor
• kakao
• maslo

Postup:

1. Z ohriateho mlieko, droždia a cukru si pripravíme kvások, do ktorého pridáme štipku soli a múku, a z hmoty vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a rozdelíme na rovnomerné štvorce.

3. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku lekváru alebo džemu a zabalíme buchty. Necháme ich ešte chvíľu kysnúť.

4. Buchty paríme v parnom hrnci asi 10 minút. Podávame ich poliate rozpusteným maslom a posypané kakaom zmiešaným s práškovým cukrom.

TEXT LUCIA KUŠNÍROVÁ
FOTO ISIFA/SHUTTERSTOCK

  1. Ja-na says:

    Soľ do kvásku? Veď tá bráni rastu kvasiniek. Nemá tam byť cukor?

  2. juraj says:

    buchty na pare

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.